Speakers that raise awareness

SfA Speakers

Speakers for Awareness (SfA) is an idealistic speakers’ platform that increases impact on and awareness of ecological, social and economic sustainability.

SfA speakers donate their entire lecture fee to one or more impact projects. Below are the speakers participating in this unique platform. Because SfA also generates practical help in many areas of interest worldwide, new speakers register to participate every month.
If you do not find the speaker that matches the theme of your event in this list of participants, please contact us.
We can almost certainly help you further.

The special SfA booking platform is currently under development.
Here you will find the temporary website (NL/EN)
with more information about the initiative.

Do you think Speakers for Awareness is a sympathetic initiative?
Support us!
We could really use your help!

Are you a Speaker yourself and would you like more information about possible participation in SfA? Send us a message.
We are happy to inform you further.

EarthDay celebrated its 50th anniversary in 2020.
Watch the video contribution of some SfA speakers here.

The Dutch singer Anouk released in April 2019
the beautifully inspiring song “It’s A New Day”.
and dedicated it to all those who show us the way…
“This video is dedicated for The Ones leading the Way….”
If you would like to book Anouk for a performance, please contact us!

 

The speakers participating in SfA are:

Ad van Wijk

Topics: Energy, Hydrogen, Sustainable entrepreneurship
Prof. dr. Ad van Wijk is a sustainable energy entrepreneur and part-time Professor of Future Energy Systems at TU Delft. He is co-founder of the company Ecofys, where he was also CEO. Nowadays he focuses on researching and promoting hydrogen in particular as a sustainable energy carrier of the future. Ad received many important awards for excellent entrepreneurship and was in 3rd place in the Trouw Sustainable 100 (in 2009).

Alexander Rinnooy Kan

Onderwerpen: Economie, Bedrijfskunde

Alexander Rinnooy Kan is emeritus hoogleraar Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Balie, Manifesta en EYE. Sinds september 2013 bekleedt hij de rol van vice-voorzitter van de Worldconnectors.

Tevens was hij Eerste Kamerlid voor D66 en kroonlid en voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). Velen kennen hem als voorzitter van VNO-NCW, Rector Magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam en lid van de Raad van Bestuur van de ING Groep.

Hij schreef diverse boeken en stelde het boek Na de quarantaine samen, een bespiegeling op de maatschappij na corona.

Alexander de Roo

Onderwerp: Basisinkomen
Drs. Alexander de Roo heeft al een gewichtige politieke carrière achter de rug. Tussen 1999 en 2004 zette hij zich als Europarlementariër in tegen geluidshinder, luchtverontreiniging en klimaatverandering. Alexander is al tientallen jaren een actief voorstander van het basisinkomen en sinds 2016 voorzitter van De Vereniging Basisinkomen.

André Faaij

Onderwerpen: Duurzame Energie en Energietransitie
Prof. dr. André Faaij (1969) is een expert op het gebied van duurzame energie, energietransitie, innovatie in energiesystemen en de biobased economy. Hij is wetenschappelijk directeur van ‘Energy Academy Europe’ en onderscheiden professor op het gebied van Energie Systeem Analyse. André is veelgevraagd deskundige op het gebied van energiebeleid in binnen -en buitenland.

Angelique van Hest

Onderwerpen: Human Potential Development
Angelique van Hest is een trainer en coach met een talent en passie om mensen te helpen om hun remmende patronen te laten zien, herkennen en doorbreken, hun kracht, inspiratie en passie naar boven te halen, ze te inspireren en ze verantwoordelijk en zelfbewust te maken.

Rabbijn Awraham Soetendorp

Onderwerpen: Positieve verandering, Vredesopbouw, Diversiteit, Religie, Ethiek 
Rabbijn Awraham Soetendorp is emeritus rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeenschap van Den Haag. Hij werd meermaals onderscheiden voor zijn inspanningen op het gebied van milieu, mensenrechten, interreligieuze verbinding en vredesopbouw. Hij is schrijver, spreker, mensenrechten- en milieuactivist en voorvechter van de wereldwijde burgermaatschappij.

Barbara Baarsma

Onderwerp: Economie

Barbara Baarsma is doctor in de economie, hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Van 2008-2016 was zij directeur van het onafhankelijke adviesbureau SEO Economisch Onderzoek. Daarnaast is ze kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER). Ze is regelmatig te gast bij talkshows om te spreken over de veranderende economie.

 

Bas Eickhout

Onderwerpen: Klimaatwetenschap, Politiek
Drs. Bas Eickhout is een klimaatwetenschapper die de politiek inging. Bas is sinds 2009 Europarlementariër voor GroenLinks. Bij de Europese verkiezingen van 2019 was hij lijsttrekker voor GroenLinks en de leider van de Europese Groenen. Daarnaast is Bas vice-fractievoorzitter en penningmeester van het ‘bureau’ van de Groene fractie, te vergelijken met het fractiebestuur in de Nederlandse politiek.

Bas de Leeuw

Onderwerpen: Duurzaamheid, Duurzame Ontwikkeling, Duurzaamheidsbewustzijn, Grondstofschaarste
Dr. Bas de Leeuw is directeur van het World Resources Forum (WRF) in Zwitserland, en een volledig lid van de Club van Rome. Bas was een senior staflid van het United van Nations Environment (UNEP) secretariaat van 1997 tot 2009. Hij is een ervaren manager en facilitator met een inspirerende leiderschapsstijl en ideeën. Hij heeft een passie voor verrassende communicatie.

Bas van Stokkom

Onderwerpen: pacificatie, publieke moraal, post-liberale politiek

Bas van Stokkom is socioloog en filosoof, en research fellow aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij verricht onderzoek op het grensvlak van criminologie, filosofie en politieke theorie. Zijn onderzoek is onder meer gericht op burgerschap, veiligheidszorg, straf, strafklimaat en conflictbemiddeling. Hij schreef onder meer Wat een hufter! Ergernis, lichtgeraaktheid en maatschappelijke verruwing (2010). Hij is hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Herstelrecht dat conflictafdoening buiten het strafrecht om bepleit. 

Daniël Poolen

Onderwerpen: Energietransitie en Circulaire Economie

Ir. Daniël Poolen is een duurzaamheidsonderzoeker voor energietransitie en circulaire economie bij RaboResearch en columnist bij OneWorld. Hij richt zich op ontwikkelingen op het gebied van de groene EU-taxonomie, energietransitie en circulaire economie met een speciale interesse in kunststoffen. Hij heeft met (inter-)nationale milieu-organisaties gewerkt aan het onderwerp plasticvervuiling. Daarnaast was hij presentator en journalist voor verschillende duurzame televisieprogramma’s bij de NPO.

Dirk de Wachter

Onderwerp: Persoonlijk Welzijn

Dirk De Wachter is als psychiater-psychotherapeut verbonden aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven. Als psychiater is hij een ‘verdrietdokter’. Mensen komen bij hem als ze een gemis ervaren, een tekort, een probleem. “We hebben reëel contact nodig en de behoefte om elkaar in de ogen te kijken. De meest wezenlijke verbindingen tussen mensen komen op lastige momenten, als het minder goed gaat. We krijgen een band met elkaar op de momenten dat het belangrijk is dat we in elkaars aanwezigheid zijn en iemand hebben die naar ons luistert”, aldus Dirk De Wachter.

Do Janne Vermeulen

Onderwerp: Duurzaam Ontwerpen en Bouwen

Do Janne Vermeulen, architect-directeur en mede-oprichter van Team V Architectuur in Amsterdam, ontwierp een van de hoogste houten-hybride gebouwen ter wereld, het 73 meter hoge woongebouw HAUT in Amsterdam, momenteel in aanbouw. Ze is ook de architect van de onlangs voltooide renovatie van Atlas – het hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit project heeft onlangs vier prijzen gewonnen en is uitgeroepen tot het meest duurzame gerenoveerde gebouw ter wereld. Team V streeft ernaar om zo min mogelijk te slopen, zoveel mogelijk te renoveren en opnieuw te gebruiken. Dit geeft Team V een duidelijke visie over duurzaam bouwen, die de basis vormt in al hun werken.

Erik Stronk

Onderwerpen: Duurzame energie, Leiderschap
Erik Stronk is de pragmatische CEO van Ennatuurlijk B.V., een onafhankelijk duurzaam energiebedrijf. Hij heeft uitgebreide ervaring in de telecom-, IT- en energiesector en in gebieden als branding, marketing, communicatie, technologie en sales. Hij krijgt mensen in beweging en maakt een werkelijke impact bij mensen, teams en organisaties.

Harm Edens

Onderwerpen: Duurzaamheid en Natuur
Harm Edens, bekend tv- en radiopresentator, is een veelzijdige, bevlogen en vermakelijke dagvoorzitter en gespreksleider. Hij maakt graag oprechte verbinding met zijn publiek en gaat moeilijke onderwerpen niet uit de weg. Met de nodige humor en scherpe opmerkingen blijft hij toch in vol contact met zijn gesprekspartner. Inhoudelijk is hij zowel goed thuis in televisiemaken als in natuur en duurzaamheid.

Henry Mentink

Onderwerpen: Zaken doen in de Nieuwe Tijd.

Een bedrijfsplan met een tweevoudig verdienmodel. Een bedrijf opzetten zonder bank en aandeelhouders. “Relaties gaan voor de baten uit” en dan nooit meer failliet gaan. Henry heeft dit de afgelopen 30 jaar, na zijn opleiding aan Nyenrode, getest. Naast zaken doen gaat het hem ook voor wonen en zorg voor de Aarde. Als voorzitter van het ‘ecodorpen netwerk’ en het Veerhuis te Varik, kan hij daar boeiend over vertellen. Tenslotte: hoe ga je om met grote ambities, zoals zijn huidige plan om de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst te zetten.

Heske Verburg

Onderwerpen: Verduurzaming van Productieketens
Heske Verburg is de bevlogen directeur van Solidaridad Europa, die zich richt op verduurzaming van productieketens. Heske heeft een stevige dosis kennis en ervaring. Ze startte haar carrière bij ORMIT, bureau voor talent en leiderschap en werkte vervolgens 10 jaar bij UNICEF in diverse managementfuncties waar ze onder andere vorm heeft gegeven aan succesvolle samenwerking met bedrijven. Sinds 2016 leidt ze Solidaridad Europe.

Hilde Latour

Onderwerpen: Basisinkomen, Armoede, Technologie
Hilde Latour is oprichter van WiseCoLab, een internationaal netwerk van individuen en organisaties dat nieuwe technologieën wil inzetten voor het algemeen belang. Haar missie is om de wereld volledig vrij te maken van armoede – door een basisinkomen voor iedereen op deze aarde – een simpele oplossing voor een complex probleem. In haar presentaties combineert ze expertise en vindingrijkheid met durf en humor.

Jac Hielema

Onderwerpen: Armoede-rijkdomkloof, Samenlevingsvraagstuk over Grondbezit.

Jac studeerde Tropische Cultuurtechniek in Wageningen. De kloof tussen rijkdom en armoede is voor hem een systeemprobleem, dat wil zeggen als een vraagstuk dat alleen opgelost kan worden als de uitwisseling en toewijzing van de productiemiddelen grond, arbeid en kapitaal voortaan fundamenteel anders worden georganiseerd. Dat vraagt ook om een andere manier van denken. In zijn lezingen schept Jac helderheid en biedt hij perspectief met betrekking tot complexe samenlevingsvraagstukken.

Jan van de Venis

Onderwerpen: Mensenrechten en Duurzame ontwikkeling, Rights of Nature, Toekomstige Generaties en Natuurlijk Leiderschap
Mr. Jan van de Venis is advocaat en eigenaar van het advocatenkantoor JustLaw. Jan is ook voorzitter van het bestuur van Stand Up For Your Rights, De Duurzame Week, Nationaal Park Duinen van Texel en The Crowd Versus en lid van het bestuur van FossielVrijNL. Hij is tevens Worldconnector, gastdocent, keynote speaker, auteur, adviseur, actievoerder en natuurliefhebber.

John Ganzi

Onderwerpen: Duurzaam Bankieren en Schone Energie.

John Ganzi, een van de oprichters van duurzaam bankieren en hielp bij het eerste handvest voor duurzaam bankieren van de VN voor Rio in 1992. Hij leidde een NGO voor hernieuwbare energie voor de gouverneur van North Carolina en gedurende 15 jaar een adviesbureau dat samenwerkte met alle grote regionale ontwikkelingsbanken. Hij was ook adjunct-professor aan de NYU, Univ. van N. Carolina en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Momenteel is hij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam waar hij cursussen Milieu & Beleid en Klimaatverandering geeft aan bachelor- en masterstudenten.

Jojo Metha

Onderwerpen: Ecocide
Drs. Jojo Metha is activiste, onderzoeker en bestuurs-voorzitter van Stichting Stop Ecocide. De stichting zet zich in om een nieuw juridisch kader mogelijk maken om de Aarde en al haar huidige en toekomstige bewoners te beschermen middels het internationaal strafrecht. Hiermee zet ze het werk van Polly Higgins voort, een bekend en geliefd advocate wiens levensmissie het beschermen van de Aarde was door middel van het recht. Hier een oproep van Jojo, die zij samen met andere SfA-sprekers deed ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van Earth Day.

Lex Hoefsloot

Onderwerpen: Lightyear One, Innovatie, Duurzaam ondernemen
Lex Hoefsloot is de CEO en mede-oprichter van Lightyear One, een Nederlandse start-up die medio 2019 het prototype van de eerste elektrische zonne-auto heeft gepresenteerd.  Hij kan krachtig spreken over zijn ervaringen, uitdagingen en successen als jonge technologie entrepreneur. Lex is een optimistische en innovatieve geest die een voorbeeld is voor een hele generatie (duurzaamheids)ondernemers.

Madeleen Helmer

Onderwerpen: Klimaat, Klimaatadaptatie

Madeleen Helmer werkt ruim 30 jaar aan het beperken van de gevolgen van klimaatverandering. Eerst met de kleine eilandstaten, daarna als oprichter van het internationale Rode Kruis Klimaatcentrum en de laatste jaren als projectleider klimaatadaptatie bij Klimaatverbond Nederland. Vroeg als één van de eersten aandacht voor  de gevolgen van extreem weer voor de meest kwetsbare mensen en doet dat nog steeds. Inmiddels pessimistisch over de kansen om de gevaren van klimaatverandering te keren, maar dat zit niet in de weg om steeds nieuwe programma’s en strategieën te verzinnen om er het beste van te maken.

Maurits Groen

Onderwerpen: Duurzaam ondernemen, Productontwikkeling, Communicatie
Maurits Groen is toonaangevend ondernemer en communicatieadviseur op het gebied van milieu- en ontwikkelingsvraagstukken. Hij heeft diverse bedrijven en stichtingen opgericht die bijdragen aan een duurzame wereld. Daarnaast helpt Maurits uiteenlopende partijen op het gebied van duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Olivier de Gruijter

Onderwerpen: Duurzaam Industrieel Ontwerp
Olivier de Gruijter is TU-alumnus en de bedenker van een revolutionair zelfreinigend en betaalbaar waterfilter voor jerrycans: de Jerry. Het systeem bevat drie filters die chemicaliën, vuil en 99,99 procent van de bacteriën en parasieten uit het water verwijderen. Hij ontving in 2019 de Nederlandse James Dyson Award voor zijn uitvinding. In 2015 geleden studeerde Olivier cum laude af in Industrieel Ontwerp op zijn waterfilter voor ontwikkelingslanden.

Pascal Tan

Onderwerpen: bewustwording over milieu- en energiezaken
Pascal Tan heeft in de afgelopen jaren naam een flinke naam gebouwd als acteur en presentator. Pascal weet als geen ander kinderen te boeien en heeft het talent om ingewikkelde onderwerpen op een behapbare manier bij kinderen binnen te laten komen. Eerder ging hij mee met een studiereis van Green Cross Nederland naar het getroffen nucleaire rampgebied in Fukushima, Japan. Kijk hier naar de gemaakte uitzending.

Peer de Rijk

Onderwerpen: Anti-kernenergie, Schone en Veilige Energie
Peer de Rijk is activist in hart en nieren en zet zich sinds 1980 al in tegen kernenergie en voor schone en veilige energie. Hij is een strategisch denker en doener die gelooft in de kracht van mensen om verandering tot stand te brengen. Van 1998 tot 2019 werkte hij bij WISE, een mondiaal opererende antikernenergie organisatie.

Peter Scheer

Onderwerpen: Duurzaam ondernemen, Drinkwater uit Afvalwater
Peter Scheer is de ontwikkelaar van de Semilla Sanitation Hubs, modules die op basis van ruimtevaarttechnologie sanitair afvalwater omzetter naar schoon drinkwater. Zijn specialiteiten zijn: interim-management, onderzoek (haalbaarheidsstudies), business development, city farming, vertical farming, sanitatie, decentrale afvalwaterbehandeling en eerste hulp-voorziening.

Qader Shafiq

Onderwerpen: Afghanistan, diversiteit en duurzaamheid
Qader Shafiq, dichter en columnist, en tevens directeur van Bureau Wijland. Dit bureau zet zich in voor diversiteit en duurzaamheid. Qader werkt mee aan verschillende projecten rondom diversiteit, duurzaamheid, energiebesparing en mensenrechtenverdedigers. Hij werd in 2019 uitgeroepen tot Nijmegenaar van het jaar. Deze titel heeft hij te danken aan zijn eindeloze inzet als verbinder tussen mensen in de maatschappij.

Reinier de Nooij

Onderwerpen: Duurzaamheid, MVO, Duurzaam Inkopen
Dr. Reinier de Nooij is de bevlogen oprichter van Optimal Planet. Hij helpt organisaties te verduurzamen met behulp van de ‘Optimal Scan’. Reinier heeft zeer uitgebreide kennis van verschillende duurzaamheidsbenaderingen en weet diverse modellen (o.a. de ABCD-methode van The Natural Step) op werkbare wijze te vertalen naar de dagelijkse praktijk van uw organisatie.

Roeland Lelieveld

Onderwerpen: Holistisch Landschapsherstel, Droge tropen, Opbouwen Duurzame Economie, Natuurinclusief

Niet vertellen, maar doen en laten zien! Het motto van Roeland Lelieveld. In 2005 (toen 19 jaar) zette hij zijn spaargeld opzij om landdegradatie en verwoestijning in Kenia tegen te gaan door het planten van bomen. In 2010 zijn de eerste bomen geplant. Nu zijn dat er meer dan 40.000, met 100 aangesloten boeren. De impact op de omgeving is enorm en Africa Wood Grow is hier niet meer weg te denken. De gewenste natuurinclusieve economie voor minstens 600 km2 ligt binnen handbereik en zal werkelijkheid worden. Roeland is een bevlogen doener die anderen inspireert. Zijn verhaal werkt aanstekelijk en geeft hoop en zicht op een gezonde leefbare aarde.

Rogier Elshout

Dagvoorzitter, Presentator, Debatleider
Drs. Rogier Elshout helpt programma’s te ontwikkelen voor uw evenement die doelgericht zijn, conventies doorbreken en interactie met het publiek opzoeken. Het debat gaat in volle vaart door zijn energie en iedereen doet mee door zijn enthousiasme. Rogier helpt u om uw debat of congres conceptueel en praktisch vorm te geven. Met creativiteit, humor, durf en frisse energie.

Ruud Veltenaar

Onderwerpen: Duurzaamheid, Megatrends, Innovatief Ondernemerschap, Leiderschap
Ruud Veltenaar is één van Nederlands meest gevraagde en gewaardeerde sprekers. Een ding is zeker bij Ruud: je verlaat de zaal als een ander (en beter!) mens dan toen je binnenkwam. Hij breekt door je barrières heen en overweldigt je met je zijn schijnbaar onuitputtelijke kennis en unieke stijl. Uiteraard wél met een geïnspireerde boodschap over een betere wereld.

Sjaak Bral

Dagvoorzitter, Cabaretier, Schrijver

Sjaak Bral (1963) bezit als geen ander het talent om met veel humor een serieuze boodschap over te brengen. Een talent dat hem tot een veelgevraagde conferencier in het bedrijfsleven maakt. Hij treedt op tijdens congressen, seminars en bij specifieke bijeenkomsten. Zijn conference is scherpzinnig, trefzeker en op maat gesneden voor zowel de gelegenheid voor als de boodschap die het bedrijf over wil brengen. Hij is gewend op te treden, zowel voor de radio, televisie als in het theater. Daarbij schrijft hij (zijn) liedjes en teksten. En presenteerde in april 2020 tijdens de Coronacrisis vanuit Hotel Corona in Den Haag Het Haags Dictee 2020, in samenwerking met het Algemeen Dagblad.

Stephan Bredewold

Onderwerpen: Waterstof, Mobiliteit, Duurzaam Ondernemen
Stephan Bredeworld is één van de initiatiefnemers van Fountain Fuel. Hij verwacht dat waterstof wereldwijd één van de belangrijkste brandstoffen wordt voor mobiliteit. Met Fountain Fuel is hij daarom gestart met de voorbereiding voor het openen van waterstoftankstations bij belangrijke hoofdverbindingen.

Theo Brand

Onderwerpen: Religie en Politiek, Identiteit en Maatschappij, Verbinden van Verschillen

Theo Brand is politicoloog, journalist en publicist. Hij is onder meer werkzaam als eindredacteur voor www.nieuwwij.nl, een spraakmakend online platform met als motto ‘Verbind de verschillen’. Levensbeschouwing, religie en politiek zijn thema’s waarover hij graag zijn gedachten laat gaan. In onze mondiale samenleving kunnen identiteit en religie obstakels zijn. Maar het wegdrukken van identiteit en religie biedt volgens hem geen oplossing; wel een nieuwe kijk die leidt tot verbinding en maatschappelijke vernieuwing.

Tim Boekhout van Solinge

Onderwerpen: Ontbossing, Ecologische Misdaad
Dr. Tim Boekhout van Solinge is een internationaal vermaard onderzoeker, ‘groene’ criminoloog en consultant op het gebied van milieu- en ecologische misdaad. De resultaten van zijn onderzoeken gaan voornamelijk over ontbossing (voor de mijn- en agri-industrie), illegale bomenkap en houtsmokkel (in de Amazone). Hij is een leider in zijn gebied en heeft diepe ervaring in het veld, die hij op overtuigende overbrengt op zijn publiek.

Thomas Rau

Onderwerpen: Innovatie, Circulaire Economie, Deeleconomie

Thomas Rau, in 2013 architect van het jaar, creëerde 140 innovatieve gebouwen op gebied van duurzaamheid en circulaire economie. Zijn innovatieve ideeën, zoals ‘Licht als Service’ en ‘Gebouwen als Grondstoffenbank’ worden steeds vaker toegepast. Zijn concept ‘Bodemwende’, waarbij de waarde van de grond onder de woning wordt ingezet als onderpand voor een verduurzamings-financiering, wordt door 4 gemeenten uitgewerkt.

Tiokasin Ghosthorse

Onderwerpen: Ecologie, Globalisering, Inheems Perspectief, Landrechten, Moeder Aarde
Tiokasin Ghosthorse is een activist voor de rechten van de inheemse bevolking. Hij is een inspirerend spreker, Nobelprijs-genomineerde, talkshowgastheer en muzikant die zich inzet voor een hernieuwde en gelijkwaardige relatie tussen mens en Moeder Aarde. Hij is lid van de Cheyenne River Lakota Nation in Zuid-Dakota, Verenigde Staten.

Willem van Genugten

Onderwerpen: Internationaal Recht, Rechten van de Mens

Willem van Genugten was hoogleraar in Tilburg, Nijmegen en Minneapolis (VS). Op dit moment is hij deeltijdhoogleraar Internationaal recht in Zuid-Afrika en bestuursvoorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Internationaal Recht. Voor zijn werk ontving hij een aantal prijzen, waaronder een Zuid-Afrikaans eredoctoraat (2012). Huidige specialisaties: bedrijven en rechten van de mens, rechten van inheemse volken, internationaal strafrecht, wisselwerking internationaal recht-internationale politiek.

Wyger Wentholt

 

Duurzame Textiel-, Mode- en Kledingindustrie, Arbeidsrechten

Wyger Wentholt is al jaren activistisch bezig op de thema’s mensenrechten, noodhulp en duurzame economische ontwikkeling. Hij werkt voor de Nederlandse afdeling van de Schone Kleren Campagne, een internationale beweging die zich inzet voor betere werk- en leefomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie.

Bekijk de impactprojecten van SfA

De honoraria van de sprekers van SfA worden volledig als gift verdeeld aan wat wij ‘impactprojecten’ noemen van o.a. NGO’s, stichtingen en organisaties die werken aan de transitie naar een duurzame wereld.

Together to a sustainable society

info@gcnl.nl

Rosa Luxemburgstraat 10
6663 LB Lent/Nijmegen
The Netherlands

+31 40 7878787