Mogelijkheden van nalaten aan Green Cross

Nalatenschap

Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Alle giften, groot én klein, betekenen steun voor ons werk. Green Cross Nederland hoeft geen erfbelasting af te dragen; het hele bedrag komt ten goede aan onze stichting.

Dankzij nalatenschappen kunnen wij steeds meer duurzaamheidsprojecten organiseren en steunen, nu en in de toekomst. Ook u kunt uw steentje bijdragen, door Green Cross Nederland in uw testament op te nemen via een erfstelling of legaat.

Kinderen natuur

Goed voorbereid
De enige officiële manier om alles volgens úw wensen af te wikkelen en geld of goederen na te laten aan familie, uw partner, vrienden en/of een goed doel, is door middel van een testament. Dit laten opmaken (of wijzigen), kan alleen bij een notaris. Op deze pagina treft u de belangrijkste informatie aan hoe u dit zo goed mogelijk kunt doen.

Vraag een oriënterend gesprek aan over nalaten aan Green Cross.

Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden om Green Cross in uw testament op te nemen. Voor een oriënterend gesprek kunt u contact met ons opnemen op 040 7878787. Of stuur een e-mail via info@gcnl.nl.
We helpen u graag.

Heeft u Green Cross al opgenomen in uw testament?
Daar zijn wij bijzonder blij mee! Zou u ons hiervan op de hoogte willen brengen? Zo kunnen wij uw eventuele wensen met u bespreken en u op de hoogte houden van onze projecten.

Neem Green Cross direct online op in uw testament.
Ingewikkeld, zo’n nalatenschap in een testament via de notaris vastleggen? Verre van. Regel uw nalatenschap zelf eenvoudig online, bijvoorbeeld bij: NuTestamentDaar regelt u makkelijk, voordelig en in uw eigen tempo een testament waarin u ons als begunstigde kunt opnemen. Bovendien kost bij NuTestament het laten opstellen van een testament maar €225,- (zonder bijkomende kosten).
Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl.

Regel uw nalatenschap via een vakkundige notaris.
Notariskantoor Van Schaik behartigt de belangen van Green Cross en helpt u graag verder. Mr. François van Schaik is notaris bij Notariskantoor Van Schaik en zegt hierover het volgende:

“Een testament lijkt vaak van latere zorg. Toch is het goed om uw nalatenschap geregeld te hebben. Omdat u bijvoorbeeld kinderen heeft, of een eigen huis, of omdat u een bedrag of percentage van uw nalatenschap aan Green Cross Nederland schenkt. Dan kunt u er van op aan dat onze planeet een stukje mooier achtergelaten wordt voor (uw) kinderen, kleinkinderen en toekomstige generaties.”

Meer informatie
Bij Van Schaik kunt u terecht voor een kosteloos (en geheel vrijblijvend) intakegesprek aan van een half uur.
Voor meer informatie: 0481 46 12 26. Of kijk op de website van Van Schaik.

Online testament
Testamenttest.nl is een handige website voor informatie en advies over alle zaken rondom schenken, nalaten en een testament.

Handige adressen
Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)
Ter voorbereiding op een gesprek bij de notaris kunt u
bellen met de notaristelefoon: 0900 346 9393
(Ma.–Vr. 09:00–14:00 €0,80 per minuut)

Een overzicht met notarissen bij u in de buurt vindt u op:
www.notaris.nl

Belastingdienst
Voor informatie over erf- en schenkbelasting: 0800 2358354 (gratis)
Of kijk op: www.belastingdienst.nl

ANBI-status
Goede doelen met een ANBI-status hoeven geen belasting te betalen over schenkingen en erfenissen die zij ontvangen. Green Cross Nederland verwacht vanaf 2020 (weer) over een ANBI-status te beschikken. Dit betekent dat alles wat u aan ons nalaat volledig wordt besteed aan onze stichting en onze projecten.

Wilt u liever (of ook) een donatie doen aan Green Cross Nederland? Kijk dan op onze donatiepagina.

Nalatenschap Green Cross

Samen naar een duurzame samenleving

info@gcnl.nl

Rosa Luxemburgstraat 10
6663 LB Lent/Nijmegen
Nederland

040 7878787