Green Cross werkt samen met anderen aan een betere wereld

Onze partners

Green Cross richt zich op het creëren van verbinding tussen mensen en organisaties om zo effectiever te werken aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Wij werken daarom samen met vele organisaties. Hier vind je een overzicht van onze partners, opgedeeld in: strategische, marketing- en communicatiepartners, operationele en projectpartners.

Strategische Partners

Earth Charter Nederland

Het Earth Charter is een document én een mondiaal maatschappelijk initiatief. Het is ontstaan uit een wereldwijde dialoog met alle actoren in de samenleving. In het jaar 2000 werd het Earth Charter gelanceerd, in het Vredespaleis in Den Haag. Green Cross stond aan de wieg van het ontstaan.

Green Cross LogoGreen Cross International (GCI) is de moederorganisatie van Green Cross Nederland (GCNL). Het netwerk bestaat uit 27  landenorganisaties. Het verbindt ons als GCNL met een internationaal netwerk met rijke historie en talloze lopende duurzaamheidsprojecten. Lees in deze blog meer over het 20-jarig bestaan van GCI.

sdg charterHet SDG Charter Network stelt bedrijven, het maatschappelijk middenveld en lokale overheiden in Nederland in staat om effectief samen te werken in het behalen van de U.N. Sustainable Development Goals, in het thuisland en over de grenzen heen. Het SDG Charter is ondertekend door 400 partijen, die in sterke mate gecommiteerd zijn aan het realizeren van de 2030 Agenda. Green Cross Nederland is ook een ondertekenaar van het SDG charter.

Marketing & Communicatie Partners

studio hands

Studio Hands: Design voor ideeën die moeten groeien. Bij Studio Hands werken ze het liefst aan ideeën die de wereld een beetje beter, mooier of leuker maken. Ze hebben onze huisstijl en website ontworpen en ontwikkeld. Tevens zijn ze in bredere zin onze partner in onze marketing en communicatie.

Logo OO&O

Studio OO&O in Eindhoven is al lang een partner van Green Cross Nederland. Dit professionele ontwerp- en reclamebureau helpt ons met het vormgeven van marketing materiaal, websites et cetera. Ze zijn betrokken met persoonlijke aandacht, hebben oog voor detail en werken in alle mogelijke stijlen en vormen – gebaseerd op een duurzame relatie.

Operationele Partners

GlobalGiving GlobalGiving is het grootste non-profit crowdfunding platform ter wereld. Ze verbinden non-profits, donoren en bedrijven in bijna ieder land. Ze helpen organisaties om toegang te krijgen tot de tools, training en ondersteuning die ze nodig hebben om effectiever te zijn en de wereld een betere plek te maken. Green Cross heeft voor haar Speakers for Awareness project met groot succes een crowdfundingsactie via GG opgezet.

huis van erasmusStichting Huis van Erasmus bestaat uit een groep vrijwilligers die zich ten doel stelt een concrete, eigentijdse invulling aan het gedachtegoed van Erasmus te geven. Erasmus was een echte wereldburger: hij was bereid om zich in andermans standpunten te verplaatsen en te verdiepen en om van anderen te leren. Dogmatisme en fundamentalisme waren hem vreemd en hij had dan ook een grote afkeer van fanatisme. GCNL en Huis van Erasmus steunen elkaar wederzijds.

Logo-YouBeDoBoeken verkopen is voor YouBeDo een middel om hun doel te bereiken: een eerlijke en rechtvaardige wereld. Tot 12% van het aankoopbedrag van een boek gaat naar het goede doel; bij aankoop kan je kiezen uit ruim 500 goede doelen. YouBeDo is een partner van Green Cross, in het bijzonder voor Speakers for Awareness.

adelheid en kortekaas

Het kunstenaarsduo Huub & Adelheid Kortekaas heeft ter viering en verzegeling van de oprichting van GCI het prachtige kunstwerk ‘The 3d Golden Plant of The Acre of Peace 1993: The Unifying Spiritual Field of the World’ aangeboden (zie foto in deze blog). Bekijk hier het Unifying Field project van de kunstenaars.

 

Partners Green Cross Mobility

logo-wensinkWensink is een automotive onderneming die klanten bedient met ongeveer 1.300 medewerkers vanuit 48 vestigingen in het noorden en oosten van ons land. Ze zien ‘Mobility as a Service’ en kwaliteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel. Ze doen er dan ook alles aan zo duurzaam mogelijk te werken. Wensink Lease is een strategisch partner van Green Cross Mobility en levert de elektrische leaseauto’s voor clusters van gebruikers.

Partners Jeugdactiviteiten

gemeente nijmegen logoDe Gemeente Nijmegen is een partner van Green Cross Nederland, waarbij het Jeugdcongres begin 2019 als een mooi voorbeeld staat. Nijmegen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en was European Green Capital of the Year in 2018.

de bastei

De Bastei is het centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen en omstreken. Ze zijn een partner van Green Cross voor het Jeugdcongres in 2019.

Partners Speakers for Awareness

Speakers for Good Speakers for Good is een sprekersbureau met een missie: het aanbieden van sprekers die enkel over onderwerpen spreken die leiden tot betere, duurzame wereld. De initiatiefnemer van SfG is Ruud Veltenaar, één van de meest gevraagde en hoogst-gewaardeerde sprekers (op het vlak van duurzaamheid) in Nederland. Speakers for Good is een strategisch partner van Speakers for Awareness. Omdat we dezelfde markt bedienen, hebben we besloten de handen ineen te slaan; waarbij de inkomsten van SfA afgedragen worden aan impactprojecten van goede doelen.

Waka Waka

WakaWaka zorgt ervoor dat iedereen de energie van de zon kan gebruiken – backpackers, festivalgangers, maar ook vluchtelingen of ondernemers in rurale gebieden. Toegang tot energie is een basisbehoefte. Een noodzaak voor iedereen. Het hebben van licht en stroom betekent toegang tot educatie, communicatie, en tot de mogelijkheid om geld te verdienen. WakaWaka is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen, doordat sprekers hun honorarium aan een impactproject naar keuze afstaan.

Justdiggit Justdiggit vergroent op grote schaal gedegradeerd land door regenwater vast te houden en duurzame landbouw te introduceren om gezonde ecosystemen te creëren. Omdat gezonde ecosystemen een voorwaarde zijn voor gezonde economieën. Justdiggit is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

CIWY

Comunidad Inti Wara Yassi (CIWY) is een Boliviaanse organisatie die zich inzet voor milieueducatie en de zorg voor zieke, mishandelde en verlaten dieren in het wild. Al ruim 20 jaar is CIWY aan het werk door wildlife te redden uit illegale handel, achtergestelde jeugd een doel te geven door ze te betrekken bij zorg voor dieren uit het wild en het onderwijzen van het Boliviaanse publiek om wildlife te respecteren. CIWY is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

Met het initiatief Green Cross Mobility (GCM) wijdt Green Cross Nederland zich aan het creëren van een groenere toekomst met gedeelde elektrische auto’s door heel Nederland. Mobiliteit bepaalt een groot deel van onze ecologische voetafdruk. Het autogebruik kan en moet minder en efficiënter, vinden we bij Green Cross Nederland. GCM is een Stichting zonder winstoogmerk die als impactproject door Speakers for Awareness (SfA) wordt gesteund.

Peace Brigades International – Nederland (PBI) streeft naar een betere bescherming van mensenrechtenverdedigers die opkomen voor natuur -en milieurechten. Zonder partij te kiezen en immer geweldloos staat PBI voor dat iedereen in staat moet zijn om op te komen voor zijn/haar rechten. PBI is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

Lion Heart Foundation

De missie van Lion Heart Foundation is het bieden van goede, toegankelijk en betaalbare gezondheidszorg aan de bevolking van het Tonkolili district in Sierra Leone. Het doel is om het Lion Heart Medical Centre in Yele te begeleiden naar zelfredzaamheid en het gezond zelfstandig over te dragen aan de lokale organisatie in Sierra Leone.Lion Heart is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

Wakibi ondersteunt initiatiefrijke ondernemers in ontwikkelingslanden met microkredieten. Dat doen ze door kredietverleners wereldwijd en ondernemers in ontwikkelingslanden met elkaar te verbinden via Wakibi.nl. Op het platform presenteren ondernemers zichzelf én hun project. Particulieren of bedrijven kunnen vanaf 25 euro een microkrediet verlenen voor deze projecten. Dit bedrag wordt in stappen terugbetaald. Vervolgens kan men ervoor kiezen om dit bedrag teruggestort te krijgen of het opnieuw uit te lenen. Wakibi is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

   Water for Life vindt dat iedereen ter wereld betrouwbaar, schoon kraanwater verdient. De Nederlandse drinkwaterbedrijven Vitens, Evides Waterbedrijf, WML en Waterbedrijf Groningen  dat ook en hebben het kraanwaterfonds Water for Life opgericht. Samen verbeteren deze bedrijven de drinkwatervoorzieningen in ontwikkelingslanden. Hun klanten kunnen donateur worden en en klanten én niet-klanten kunnen bovendien een eenmalige gift doen of geld inzamelen via een zelf te organiseren actie. Water for Life is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

Landesa Rural Development Institute is een non-profitorganisatie die samenwerkt met overheden en lokale organisaties om wettelijke landrechten voor de armste gezinnen ter wereld te waarborgen. Sinds 1967 heeft Landesa meer dan 100 miljoen arme gezinnen in 35 landen geholpen legale controle over hun land te krijgen. Water for Life is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

Solidaridad heeft 50 jaar ervaring in de verduurzaming van productieketens. Samen met iedereen in de keten – van boer tot multinational – werken ze aan eerlijke producten, die geen schade toebrengen aan mens of milieu en voor iedereen winstgevend zijn. Solidaridad werkt door 13 productieketens heen en is actief op 5 continenten, via 8 regionale kantoren. Solidaridad is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

Artsen Zonder GrenzenArtsen Zonder Grenzen biedt medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Onafhankelijk, onpartijdig en neutraal. Ze werken met teams van experts die dag en nacht werken om mensen in crisissituaties te helpen: van chirurgen in het veldhospitaal tot aan de fondsenwerver op straat. Medisch, menselijk en kritisch. Artsen Zonder Grenzen is een NGO die we met SfA steunen.

Samen naar een duurzame samenleving

info@gcnl.nl

Ridderstraat 23
6511 TM Nijmegen

040 7878787