Green Cross werkt samen met anderen aan een betere wereld

Onze partners

Green Cross richt zich op het creëren van verbinding tussen mensen en organisaties om zo effectiever te werken aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Wij werken daarom samen met vele organisaties. Hier vind je een overzicht van onze partners, opgedeeld in: strategische, marketing- en communicatiepartners, operationele en projectpartners.

Ook partner worden?
Leuk! Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Strategische Partners

Earth Charter Nederland

Het Earth Charter is een document én een mondiaal maatschappelijk initiatief. Het is ontstaan uit een wereldwijde dialoog met alle actoren in de samenleving. In het jaar 2000 werd het Earth Charter gelanceerd, in het Vredespaleis in Den Haag. Green Cross stond aan de wieg van het ontstaan.

Green Cross LogoGreen Cross International (GCI) is de moederorganisatie van Green Cross Nederland (GCNL). Het netwerk bestaat uit 27  landenorganisaties. Het verbindt ons als GCNL met een internationaal netwerk met rijke historie en talloze lopende duurzaamheidsprojecten. Lees in deze blog meer over het 20-jarig bestaan van GCI.

sdg charterHet SDG Charter Network stelt bedrijven, het maatschappelijk middenveld en lokale overheiden in Nederland in staat om effectief samen te werken in het behalen van de U.N. Sustainable Development Goals, in het thuisland en over de grenzen heen. Het SDG Charter is ondertekend door 400 partijen, die in sterke mate gecommitteerd zijn aan het realiseren van de 2030 Agenda. Green Cross Nederland is ook een van de ondertekenaars van het SDG Charter.

De globale campagne ‘Stop Ecocide: Change the Law‘, geïnitieerd door Ecologcial Defence Integrity (EDI), streeft naar de criminalisering van ecocide bij het Internationaal Strafhof. Naast erkende misdaden zoals genocide, moet ook de massale schade, vernietiging of verlies van ecosystemen strafbaar worden gesteld. Een van de advocaten die deze strijd voeren was Polly Higgins, wiens levensdoel het was ecocide tot een globaal erkend probleem te maken.

Marketing & Communicatie Partners

studio hands

Studio Hands: Design voor ideeën die moeten groeien. Bij Studio Hands werken ze het liefst aan ideeën die de wereld een beetje beter, mooier of leuker maken. Ze hebben onze huisstijl en website ontworpen en ontwikkeld. Tevens zijn ze in bredere zin onze partner in onze marketing en communicatie.

Logo OO&O

Studio OO&O in Eindhoven is al lang een partner van Green Cross Nederland. Dit professionele ontwerp- en reclamebureau helpt ons met het vormgeven van marketing materiaal, websites et cetera. Ze zijn betrokken met persoonlijke aandacht, hebben oog voor detail en werken in alle mogelijke stijlen en vormen – gebaseerd op een duurzame relatie.

Studio Birthplace Bij Studio Birthplace geloven ze dat verandering begint met bewustwording. Hun doel is om belangrijke verhalen te vertellen met emotie, om zo mensen in hun hart te raken met de meest urgente thema’s op onze planeet. Het zijn gedreven filmmakers van het allerhoogste niveau, die bedolven worden onder de prijzen voor hun werk. We zijn er trots op om met ze samen te werken!

Operationele Partners

LOGO-PURE-ENERGIEPure Energie verkoopt alléén stroom die ze zelf hebben opgewekt. Ze bouwen windmolens en zonnepanelen in Nederland en werken zo al sinds 1995 aan een duurzamer Nederland. Pure Energie heeft geen kolen-, gas-, biomassa- of kerncentrales. Ze kopen geen groene stroom certificaten in om hun stroom te greenwashen. Dit sluit perfect aan bij de visie van Green Cross op duurzame energie en daarom zijn wij een partnership met ze aangegaan. Ga naar deze pagina om ook een energiemaker te worden.

ennatuurlijkEnnatuurlijk brengt duurzame warmte en koude letterlijk en figuurlijk dichtbij. Ennatuurlijk levert anno 2019 warmte en koude aan ruim 80.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. Die warmte komt uit de buurt, want zij koppelen lokale producenten en ontvangers van warmte en koude aan elkaar. Bovendien is de warmte en koude van Ennatuurlijk duurzamer dan traditioneel opgewekte warmte, ofwel een individuele cv-ketel op aardgas. Zo leveren ze een belangrijke bijdrage aan de overgang naar schone en duurzame energie in Nederland.

Open Legal LogoOpen Legal is een toegankelijk en modern advocatenkantoor in Eindhoven met een voorliefde voor ondernemers in beweging. Voor innovatieve, creatieve en eigenwijze mensen met verrassende, gedurfde, handige of idealistische producten en diensten. Die denken: “Waarom wel” in plaats van “waarom niet”. Green Cross valt hier ook onder en geniet de ondersteuning van dit bijzondere advocatenkantoor.

NovalisTheaterwerkplaats Novalis is een dagbesteding gericht op theater voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Het ontwikkelen van talent en persoonlijkheid is daarbij hun uitgangspunt. Green Cross Nederland werkt samen met Novalis, onder andere voor het realiseren van jeugdcongressen in Vught.

AGREEnAGREEn is een jonge, internationale studentenorganisatie die de brug slaat tussen de nieuwste wetenschappelijke kennis en duurzaamheids- vraagstukken van bedrijven, organisaties, en onderwijs- en overheidsinstellingen. Bij AGREEn gaan studenten van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen met verschillende achtergronden op zoek naar nieuwe creatieve oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken van uiteenlopende opdrachtgevers. Samen met Green Cross doen ze onderzoek naar de mogelijkheden voor ‘sustainable online conferencing‘.

Lightyear One is een jong Nederlands bedrijf dat na meer dan zeven jaar van ontwikkeling met een grensverleggende auto komt; één met ingebouwde zonnepanelen. Op dinsdagochtend 25 juni 2019 om 5.27 uur ’s ochtends werd in Katwijk aan Zee het eerste rijdende exemplaar aan het Nederlandse publiek gepresenteerd. Ook Green Cross was daar bij. Green Cross Nederland en Green Cross USA (Global Green) onderzoeken o.a. de mogelijkheden om de Lightyear One gezamenlijk tijdens een korte tour in de USA zo goed mogelijk aan het Amerikaanse publiek te presenteren. Maak kennis met Lightyear One en klik hier voor de brochure.

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) biedt een keuzevak (minor) over merkmanagement. Deze is ontwikkeld door de opleiding Communicatie van de Faculteit Economie en Management van de HAN, in samenwerking met diverse experts uit de praktijk en wetenschap. Gedurende een half jaar (semester) volgen een 25-tal studenten colleges en workshops over theorie en praktijk van merkmanagement. In groepjes van 5 studenten werken ze behalve aan een aantal individuele opdrachten ook aan een project. Een van deze groepjes gaat voor Green Cross Nederland onderzoek verrichten naar ons merk: hoe ons merk nog beter te managen en in de markt te profileren.

Optimal Planet Optimal Planet bestaat om duurzaamheid en circulaire economie concreet en toetsbaar te maken en daardoor de wereld leefbaarder te maken en te houden. Ze helpen door organisaties, met hun leveranciers, diensten en producten objectief en eenvoudig te toetsen, te ranken en te monitoren met Optimal SCANS. Green Cross werkt samen met Optimal Planet om organisaties te helpen verduurzamen.

Notaris van Schaik Notariskantoor Van Schaik levert notariële diensten in met name Bemmel, Huissen, Gendt, Elst, Doornenburg, Haalderen, Angeren, Ressen en Lent. Een echt Betuws bedrijf, dat werkt voor particulieren en ondernemers. Ze ondersteunen Green Cross Nederland advies over onder andere nalatenschap.

willemsen en partnersWillemsen & Partners is een accountancy- en belastingkantoor in Lent/Nijmegen met financiële en fiscale experts, dat de nieuwste vormen van online en realtime administratieve diensten aanbiedt. Een sterk team van specialisten dat zijn diensten sinds 2018 aan Green Cross Nederland verleent.

GlobalGiving GlobalGiving is het grootste non-profit crowdfunding platform ter wereld. Ze verbinden non-profits, donoren en bedrijven in bijna ieder land. Ze helpen organisaties om toegang te krijgen tot de tools, training en ondersteuning die ze nodig hebben om effectiever te zijn en de wereld een betere plek te maken. Green Cross heeft voor haar Speakers for Awareness project met succes een crowdfundingsactie via GG opgezet.

huis van erasmusStichting Huis van Erasmus bestaat uit een groep vrijwilligers die zich ten doel stelt een concrete, eigentijdse invulling aan het gedachtegoed van Erasmus te geven. Erasmus was een echte wereldburger: hij was bereid om zich in andermans standpunten te verplaatsen en te verdiepen en om van anderen te leren. Dogmatisme en fundamentalisme waren hem vreemd en hij had dan ook een grote afkeer van fanatisme. GCNL en Huis van Erasmus steunen elkaar wederzijds.

Logo-YouBeDoBoeken verkopen is voor YouBeDo een middel om hun doel te bereiken: een eerlijke en rechtvaardige wereld. Tot 12% van het aankoopbedrag van een boek gaat naar het goede doel; bij aankoop kan je kiezen uit ruim 500 goede doelen. YouBeDo is een partner van Green Cross, in het bijzonder voor Speakers for Awareness.

adelheid en kortekaas

Het kunstenaarsduo Huub & Adelheid Kortekaas heeft ter viering en verzegeling van de oprichting van GCI het prachtige kunstwerk ‘The 3d Golden Plant of The Acre of Peace 1993: The Unifying Spiritual Field of the World’ aangeboden (zie foto in deze blog). Bekijk hier het Unifying Field project van de kunstenaars.

 

Partners Green Cross Mobility

logo-wensinkWensink is een automotive onderneming die klanten bedient met ongeveer 1.300 medewerkers vanuit 48 vestigingen in het noorden en oosten van ons land. Ze zien ‘Mobility as a Service’ en kwaliteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel. Ze doen er dan ook alles aan zo duurzaam mogelijk te werken. Wensink Lease is een strategisch partner van Green Cross Mobility en levert de elektrische leaseauto’s voor clusters van gebruikers.

logo_provincie_gelderland De Provincie Gelderland heeft een subsidie toegekend aan Green Cross Mobility voor het exploiteren van vijf elektrische deelauto’s. Met deze financiële steun wordt het voor GCM mogelijk om elektrische deelautorijden beschikbaar te maken voor een zo breed mogelijk publiek – door de kosten zo laag mogelijk te houden. GCM is een non-profit stichting.

Partners Jeugdactiviteiten

gemeente nijmegen logoDe Gemeente Nijmegen is een partner van Green Cross Nederland, waarbij het Jeugdcongres begin 2019 als een mooi voorbeeld staat. Nijmegen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en was European Green Capital of the Year in 2018.

de bastei

De Bastei is het centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen en omstreken. Ze zijn een partner van Green Cross voor het Jeugdcongres in 2019.

Partners Speakers for Awareness

Speakers for Good Speakers for Good is een sprekersbureau met een missie: het aanbieden van sprekers die enkel over onderwerpen spreken die leiden tot betere, duurzame wereld. De initiatiefnemer van SfG is Ruud Veltenaar, één van de meest gevraagde en hoogst-gewaardeerde sprekers (op het vlak van duurzaamheid) in Nederland. Speakers for Good is een strategisch partner van Speakers for Awareness. Omdat we dezelfde markt bedienen, hebben we besloten de handen ineen te slaan; waarbij de inkomsten van SfA afgedragen worden aan impactprojecten van goede doelen.

Waka Waka

WakaWaka zorgt ervoor dat iedereen de energie van de zon kan gebruiken – backpackers, festivalgangers, maar ook vluchtelingen of ondernemers in rurale gebieden. Toegang tot energie is een basisbehoefte. Een noodzaak voor iedereen. Het hebben van licht en stroom betekent toegang tot educatie, communicatie, en tot de mogelijkheid om geld te verdienen. WakaWaka is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen, doordat sprekers hun honorarium aan een impactproject naar keuze afstaan.

Justdiggit Justdiggit vergroent op grote schaal gedegradeerd land door regenwater vast te houden en duurzame landbouw te introduceren om gezonde ecosystemen te creëren. Omdat gezonde ecosystemen een voorwaarde zijn voor gezonde economieën. Justdiggit is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

CIWY

Comunidad Inti Wara Yassi (CIWY) is een Boliviaanse organisatie die zich inzet voor milieueducatie en de zorg voor zieke, mishandelde en verlaten dieren in het wild. Al ruim 20 jaar is CIWY aan het werk door wildlife te redden uit illegale handel, achtergestelde jeugd een doel te geven door ze te betrekken bij zorg voor dieren uit het wild en het onderwijzen van het Boliviaanse publiek om wildlife te respecteren. CIWY is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

Met het initiatief Green Cross Mobility (GCM) wijdt Green Cross Nederland zich aan het creëren van een groenere toekomst met gedeelde elektrische auto’s door heel Nederland. Mobiliteit bepaalt een groot deel van onze ecologische voetafdruk. Het autogebruik kan en moet minder en efficiënter, vinden we bij Green Cross Nederland. GCM is een Stichting zonder winstoogmerk die als impactproject door Speakers for Awareness (SfA) wordt gesteund.

Peace Brigades International – Nederland (PBI) streeft naar een betere bescherming van mensenrechtenverdedigers die opkomen voor natuur -en milieurechten. Zonder partij te kiezen en immer geweldloos staat PBI voor dat iedereen in staat moet zijn om op te komen voor zijn/haar rechten. PBI is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

Lion Heart Foundation

De missie van Lion Heart Foundation is het bieden van goede, toegankelijk en betaalbare gezondheidszorg aan de bevolking van het Tonkolili district in Sierra Leone. Het doel is om het Lion Heart Medical Centre in Yele te begeleiden naar zelfredzaamheid en het gezond zelfstandig over te dragen aan de lokale organisatie in Sierra Leone. Lion Heart is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

Wakibi ondersteunt initiatiefrijke ondernemers in ontwikkelingslanden met microkredieten. Dat doen ze door kredietverleners wereldwijd en ondernemers in ontwikkelingslanden met elkaar te verbinden via Wakibi.nl. Op het platform presenteren ondernemers zichzelf én hun project. Particulieren of bedrijven kunnen vanaf 25 euro een microkrediet verlenen voor deze projecten. Dit bedrag wordt in stappen terugbetaald. Vervolgens kan men ervoor kiezen om dit bedrag teruggestort te krijgen of het opnieuw uit te lenen. Wakibi is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

   Water for Life vindt dat iedereen ter wereld betrouwbaar, schoon kraanwater verdient. De Nederlandse drinkwaterbedrijven Vitens, Evides Waterbedrijf, WML en Waterbedrijf Groningen  dat ook en hebben het kraanwaterfonds Water for Life opgericht. Samen verbeteren deze bedrijven de drinkwatervoorzieningen in ontwikkelingslanden. Hun klanten kunnen donateur worden en klanten én niet-klanten kunnen bovendien een eenmalige gift doen of geld inzamelen via een zelf te organiseren actie. Water for Life is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

Landesa Rural Development Institute is een non-profitorganisatie die samenwerkt met overheden en lokale organisaties om wettelijke landrechten voor de armste gezinnen ter wereld te waarborgen. Sinds 1967 heeft Landesa meer dan 100 miljoen arme gezinnen in 35 landen geholpen legale controle over hun land te krijgen. Water for Life is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

Solidaridad heeft 50 jaar ervaring in de verduurzaming van productieketens. Samen met iedereen in de keten – van boer tot multinational – werken ze aan eerlijke producten, die geen schade toebrengen aan mens of milieu en voor iedereen winstgevend zijn. Solidaridad werkt door 13 productieketens heen en is actief op 5 continenten, via 8 regionale kantoren. Solidaridad is een NGO waarvan we een impactproject met SfA steunen.

Artsen Zonder GrenzenArtsen Zonder Grenzen biedt medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Onafhankelijk, onpartijdig en neutraal. Ze werken met teams van experts die dag en nacht werken om mensen in crisissituaties te helpen: van chirurgen in het veldhospitaal tot aan de fondsenwerver op straat. Medisch, menselijk en kritisch. Artsen Zonder Grenzen is een NGO die we met SfA steunen.

Semilla-Sanitation-Hubs Semilla Sanitation Hubs zijn modules die een gesloten afvalwaterzuiveringsunit vormen, die door het gebruik van geavanceerde ruimtevaart technologie afval (riool) water omzetten naar schoon drinkwater en kunstmest. De modules zijn extreem flexibel en kunnen in de meest extreme situaties geplaatst worden. Semilla draagt met deze geweldige innovatie bij aan de UN Sustainable Development Goal 6, die stelt dat in 2030 iedereen toegang moet hebben tot schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen. Green Cross Nederland vindt dit een fantastische onderneming en heeft de hubs opgenomen als impact project voor SfA. Samen met andere landenafdelingen van GC kiezen we een organisatie waarvoor we een hub helpen financieren.

PlasticWaste2Fuel zet zich in om wereldwijd het plastic afvalprobleem daadwerkelijk op te lossen. Daarvoor heeft men na vele jaren ontwikkeling een mooie oplossing bedacht. Een machine die 20.000 kilo plastic afval omzet naar 15.000 tot 18.000 liter olie, per dag. Het productieproces is 100% emissie vrij, de olie is van premium kwaliteit en bevat slechts 0,0122% zwavel. Dat is vele malen schoner dan de olie die wij nu gebruiken. Opbrengsten van het SfA project maken het verder verwerken van plastic overal ter wereld mogelijk, geven afvalplastics een waarde en zorgen lokaal ook nog eens voor werkgelegenheid.

Ook partner worden?
Ziet u ook mogelijkheden voor een samenwerking van uw organisatie of bedrijf met Green Cross Nederland en wilt u eens geheel vrijblijvend van gedachten wisselen over wat we voor elkaar kunnen betekenen, neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Graag gaan wij met u in gesprek voor het creëren van een mooie ‘win-win’.

Samen naar een duurzame samenleving

info@gcnl.nl

Rosa Luxemburgstraat 10
6663 LB Lent/Nijmegen
Nederland

040 7878787