Project

De Groene Meesterproef

Op 7 februari 2019 kwamen 700 scholieren uit de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs naar de Lindenberg in Nijmegen om De Groene Meesterproef bij te wonen.

Het evenement richtte zich op het vergroten van bewustwording rondom klimaatverandering en op het aanreiken van vaardigheden op het gebied van techniek en probleemoplossend vermogen. Met deze vaardigheden kan deze generatie aan een nieuwe weg gaan spijkeren: op naar een duurzame toekomst! 

al6a6700-2_46196874395_o

Foto door Hilde Peters

Ontdekken en vernieuwen

Centraal tijdens deze dag stond de vraag: wat kan ik zélf bijdragen aan een duurzame wereld, nu en in de toekomst? Maar ook: wat moet je kunnen en kennen voor een duurzaam beroep en welke skills zijn daarvoor nodig?

Om dit te verkennen volgden de leerlingen diverse workshops in verschillende categorieën, waaronder Kennis & Bewustwording, Techniek & Vervoer en Natuur & Voeding. Zo werden er proefjes gedaan met waterstof, konden de leerlingen 3D-printen, stelden de leerlingen vragen aan boswachter Tim en ontwierpen ze via design thinking een duurzame samenleving.

Meer informatie?

Contact
al6a6198-2_40145933293_o

Foto door Hilde Peters

Kortom, de Groene Meesterproef was een leerzame, inspirerende maar vooral ook hele leuke dag waarin scholieren kennis maakten met de rol die zij kunnen gaan spelen in een duurzame toekomst en de kennis en technieken die ze daarvoor in kunnen zetten.

Ontvang updates in je mailbox

info@gcnl.nl

Rosa Luxemburgstraat 10
6663 LB Lent/Nijmegen
Nederland

040 7878787