Initiatief

Green Cross Mobility

Mobiliteit bepaalt een groot deel van jouw ecologische voetafdruk. Dat kan en moet minder, vinden we bij Green Cross Nederland.

Met het initiatief Green Cross Mobility wijdt Green Cross Nederland zich aan het creëren van een groenere toekomst via een elektrisch deelautosysteem. Gebruikers downloaden een hiervoor speciaal ontwikkelde app op hun smartphone, waarmee ze een auto voor een bepaald tijdslot kunnen reserveren en waarmee ze de auto kunnen openen. En daar gaan ze! Zonder het lawaai, stank en emissies die bij conventionele auto’s horen.

We doen dit in samenwerking met onze partner Wensink.

Green Cross Green Mobility-76

Foto door Bas Overbeek

Onze doelen

Met Green Cross Mobility streven we de volgende doelen na:

  1. Afname van CO2-uitstoot door het promoten van rijden met elektrische auto’s in plaats van brandstof auto’s.
  2. Promoten van duurzame laadstroom op basis van o.a. zon- en windenergie.
  3. Vermindering van het aantal auto’s op straat door het autodelen om (a) de indeling van de publieke ruimte te verbeteren en (b) de voetafdruk van autoproductie te verminderen.
  4. Creëren van een community van gebruikers door te werken met clusters en zo sociale cohesie te vergroten.

Meer informatie?

Neem contact op

Testweek en Pilot

Het project is halverwege september 2018 van start gegaan met een testweek op Woongemeenschap Eikpunt in Lent (Nijmegen-Noord) in samenwerking met Nijmegen European Green Capital 2018 in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. Gemeente Nijmegen droeg zorg voor het plaatsen van twee laadpalen op de parkeerplaats naast Eikpunt. Bijna 60 mensen hebben die week ervaren hoe het is om met een elektrische deelauto te rijden.

Sinds de succesvolle testweek is GCM bezig met het opzetten van een meerjarige pilot in Eikpunt. Er komen verschillende auto’s, naar gelang de behoefte van de aangesloten gebruikers.

Na een succesvolle pilot, gaat Green Cross het Mobility project uitbreiden naar andere steden en groepen van deelnemers. Uiteindelijk moet het project model staan voor mogelijkheden in andere Green Cross landen. 

Ontvang updates in je mailbox

Contact

Ook meedoen?

Mail dan naar greenmobility@gcnl.nl of bel naar 040-787 87 87.

Samen naar een duurzame samenleving

info@gcnl.nl

Rosa Luxemburgstraat 10
6663 LB Lent/Nijmegen
Nederland

040 7878787