“Wij wilden de aarde veranderen, maar de aarde heeft ons laten weten dat wij moeten veranderen.”

50-jarig jubileum Earth Day 2020

Het 50 jarig jubileum van Earth Day met de wereldwijde oproep voor hervorming van het milieu door tal van organisaties valt op een moment dat de gezondheid en de overleving van de mens nog nooit zo urgent is geweest.

Het huidige economische systeem gaat ten koste van mens, dier, natuur en klimaat. De ecologische schade die de afgelopen 270 jaar aan onze planeet is toegebracht, is enorm. Bij 50 jaar Earth Day is het dus ook opmerkelijk dat na 270 jaren industriële revolutie de aarde herstelt doordat vanwege de Covid-19 pandemie vele fabrieken en bedrijven genoodzaakt zijn de productie te reduceren of helemaal te sluiten.

De les voor ons allen is dat wij als mens de natuur, die zorgt voor weerstand tegen ziekten, moeten respecteren. De Covid-19 Pandemie en Earth Day 2020 leert ons dat er altijd een balans moet zijn tussen mens en natuur. “Wij wilden de aarde veranderen, maar de aarde heeft ons laten weten dat wij moeten veranderen.”

Bekijk hier de oproep (3.5 min.) van enkele bezorgde Nederlanders en hun bijdrage aan het 50 jarige jubileum van Earth Day:

Samen naar een duurzame samenleving

info@gcnl.nl

Rosa Luxemburgstraat 10
6663 LB Lent/Nijmegen
Nederland

040 7878787