Aandacht in de media

Fukushima studiereis in het Klokhuis

Blog 17/07/19

In samenwerking met Green Cross Zwitserland organiseert Green Cross Nederland studiereizen voor zo’n 30 tot 40 Europeanen naar de getroffen Fukushima kerncentrales in Japan. Deze groep bestaat voornamelijk uit journalisten, wetenschappers, politici en CEO’s van bedrijven. De afgelopen zeven jaar maakten al honderden mensen kennis met het nucleaire drama in Fukushima.

In de Nederlandse delegatie voor de studiereis van april 2018 zat ook het Klokhuis. Over deze reis hebben ze een bijzondere uitzending gemaakt die op 7 maart 2019 door zo’n 400.000 jongeren en ouders is gezien. Over impact gesproken! Niet gezien? De uitzending kijk je hier terug.

Enorme bergen plastic zakken met hoog radioactief afval in velden aan de kant van de weg-1

Bergen plastic zakken met radioactief afval

Engelse ondertiteling

Het programma wordt op verzoek van Green Cross Nederland van een Engelse ondertiteling voorzien. Alle 27 Green Cross landen afdelingen worden daarna over het bezoek geïnformeerd, zodat ze het programma in eigen land aan onderwijsinstellingen kunnen aanbieden.

Het Klokhuis heeft de opname aan het Europese filminstituut EBU aangeboden. De EBU gaat ervoor zorgen dat zoveel mogelijk publieke omroepen in Europa deze aflevering gaan uitzenden, met als resultaat dat straks miljoenen kinderen in Europa kennis hebben kunnen nemen van wat zich in Fukushima heeft afgespeeld.

 

Samen naar een duurzame samenleving

info@gcnl.nl

Rosa Luxemburgstraat 10
6663 LB Lent/Nijmegen
Nederland

040 7878787