Organisatie

De geschiedenis van Green Cross Nederland

Blogpost 10/07/19

Sinds 1994 bestaat de Nederlandse afdeling van Green Cross International. Samen met Japan, Rusland, Zwitserland en de Verenigde Staten zijn zij in het voorjaar van 1994 formeel toegetreden tot GCI. Dit vond plaats in het bijzijn van o.a. toenmalig minister-president Ruud Lubbers. Bestuurders van het eerste uur van Stichting Green Cross Nederland waren o.a. rabbijn Awraham Soetendorp en de voormalig ministers Erica Terpstra en Pieter Winsemius.

In de begindagen werd Green Cross Nederland bestuurd door Bart Jan Krouwel. In 2002 werd hij uitgeroepen tot Milieuprofessional van het Jaar. Bart Jan Krouwel is tevens medeoprichter van de Triodos Bank en werd in 1980 de eerste directeur van deze ideële bank. Later was hij onder meer betrokken bij het oprichten van de Onderlinge Ziektekostenverzekering Medios en het inmiddels gesloten Antroposofisch Medisch Centrum Berg en Bosch. In 1996 werd hij directeur Duurzaamheid & Maatschappelijke Innovatie bij Rabobank Nederland.

Na een periode van relatieve rust, zijn wij sinds eind 2018 met een divers en gemotiveerd team aan het werk om Green Cross Nederland weer op de kaart te zetten. Lees hier verder waarom. 

Green Cross Nederland houdt kantoor in Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Nijmegen werd in 2018 uitgeroepen tot European Green Capital.

Nijmegen City Promo 2018

Nijmegen European Green Capital 2018

green cross nederland

Samen naar een duurzame samenleving

info@gcnl.nl

Rosa Luxemburgstraat 10
6663 LB Lent/Nijmegen
Nederland

040 7878787