Nieuwsbrief

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Simen Vaessen

Blogpost 29-10-2019

Ik ben student Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies in Nijmegen. Tijdens mijn stage bij Green Cross Nederland doe ik onderzoek naar de vervuiling van de Noordzee na WOII door het zowel legaal en illegaal storten van uiteenlopend wapentuig. Na de Tweede Wereldoorlog is er door de Nederlandse regering (en met haar vele anderen) besloten dat het dumpen in zee een oplossing was voor de overgebleven Duitse en geallieerde munitiedepots.

Echter wordt steeds duidelijke hoe gevaarlijk deze stortplaatsen zijn voor niet alleen de visserij maar ook voor ecosystemen. De vier stortplaatsen in Nederlandse wateren liggen midden in een van de drukst bevaren zeeën ter wereld, onder andere voor de haven van Rotterdam. Tegelijkertijd liggen zij ook in de buurt van veelgebruikte vis- en kweekgronden van de Nederlandse visserij. Ik kijk in mijn onderzoek naar de gevaren van deze stortplaatsen en mogelijke oplossingen. Hiervoor bouw ik een netwerk op met organisaties en personen die al langer met deze problematiek bezig zijn.

Simen GCNL

Samen naar een duurzame samenleving

info@gcnl.nl

Rosa Luxemburgstraat 10
6663 LB Lent/Nijmegen
Nederland

040 7878787