Nieuwsbrief

Green Cross Nederland is back in business, en wel hierom

Blogpost 05/06/19

Niet eerder groeiden zoveel mensen op in een stedelijke omgeving als nu. Sinds de industriële revolutie is de wereldbevolking verdubbeld. En hoewel de huidige economie veel welvaart heeft gebracht, stoten we al meer dan honderd jaar zoveel broeikasgassen uit dat het de aarde in gevaarlijk tempo opwarmt. Dit heeft grote gevolgen voor ons en de planeet.

Deze steeds groter wordende milieuschuld impliceert dat we verstandiger om moeten gaan met onze leefomgeving. Want als we op deze wijze doorgaan, stevenen we af op een onleefbare planeet.

Wij willen daarom het bewustzijn vergroten over een van de grootste problemen van onze tijd: klimaatverandering. Een probleem dat zo omvangrijk is, dat het bij de meesten van ons vooral een gevoel van machteloosheid oplevert. Een machteloosheid die niet alleen in Nederland, maar wereldwijd, het politieke landschap steeds verder polariseert.

Daar willen wij iets aan doen. Want hoe erg het wordt, dat bepalen we nog altijd zelf.

Achter de nieuwsberichten over klimaatvluchtelingen, smeltende ijskappen, overstromingen, extreme droogte, uitstervende diersoorten en ontkennende politici groeit een wereldwijde beweging die laat zien dat het ook anders kan. Daar willen wij aandacht aan geven. De toekomst op deze aarde schrijven we namelijk zelf.

Doe je mee?

stephen-radford-121526-unsplash

Foto door Stephen Radford

Ontvang updates in je mailbox

info@gcnl.nl

Rosa Luxemburgstraat 10
6663 LB Lent/Nijmegen
Nederland

040 7878787